9 maj 2013

Fröja placerar vinsterna i vården – blev årets kooperativ

froja_lagNär kooperativet Fröja gör ett överskott blir det till ännu bättre vård för regionens medborgare. Överskottet investeras tillbaka in i verksamheten och blir till kompetensutveckling och  nya mottagningar.
Verksamheten har stadigt vuxit, sedan starten 1993 och Fröjas 16 delägare driver nu sju mottagningar i fyra kommuner och har sammanlagt 25 anställda. Personalomsättningen är extremt låg liksom sjukfrånvaron. Att det är en attraktiv arbetsgivare märks också i framgångsrik rekrytering av expertkompetens som det råder brist på i regionen.
Framgångsnycklar är delaktighet, uthållighet, vilja till utveckling och att överskottet återinvesterats i verksamheten, inte minst i kompetensutveckling.
Utmärkelsen ”Årets Kooperativ” delas årligen ut av Coompanion till ett kooperativ i Göteborgsregionen som utmärkt sig med avseende på medlemsnytta och kooperativa värden,
såsom ekonomisk framgång, stabilitet och utveckling.

Kooperativet, som korades idag på Coompanion Göteborgsregionen, får välja mellan 10 000 kr eller motsvarande värde i tjänster hos Coompanion Göteborgsregionen och kommer också att vara Göteborgsregionens nominering till utmärkelsen på nationell nivå i november.

Kooperativet är utvalt av en jury som består av Maria Derner regionchef för Företagarna, Patrik Andersson VD Business Region Göteborg, Christina Aspestedt kontorschef Almi Företagspartner Väst och Sven Bartilsson, koordinator för Coompanion Göteborgsregionen.

– Fantastiskt roligt och överraskande att bli nominerade, säger Christina Andersson, verksamhetschef för Fröja

– Fröja, som fyller 20 år i år, visar hur den kooperativa idén håller länge. Och nu är de helrätta. De drivs av kvinnor, är en attraktiv arbetsplats inom vården och de hanterar överskottet på ett sätt som många nog tycker är tilltalande, säger Ingrid Bexell Hultén, informationsansvarig på Coompanion Göteborgsregionen.

 

Mer om utmärkelsen

Läs mer om utmärkelsen årets kooperativ och tidigare pristagare här!

 

 

Dela

%d bloggare gillar detta: