10 maj 2013

“Ta med den snabbast växande sektorn i regionens strategi för tillväxt & utveckling”, säger Coompanion Västra Götaland

IMG_6096Den sociala ekonomin, föreningar, stiftelser och kooperativ är den sektor i Europa som växer snabbast samtidigt som den producerar lösningar för utanförskap, kostnadskris i offentlig service och lokal demokrati. Detta har Europasamarbetet uppmärksammat men Västra Götalandsregionen missar detta engagemang i sin Strategi för tillväxt och utveckling, skriver de fyra Coompanion i ett gemensamt remissvar till Västra Götaland.

Man missar också det kooperativa företagandet som som länge varit ett företagande med större mångfald än annat företag, t ex större andel kvinnor som blir delägare, fler med annan än svensk bakgrund och också de sociala företagen som bildas av personer som har har svårt att komma in på arbetsmarknaden.
Läs hela Coompanions remissvar här!

Dela

%d bloggare gillar detta: