20 maj 2013

Stora sociala företagsfrämjarpriset

Stora Sociala företagsfrämjarpriset

Socialkontoret i Angered prisas

Kooperation har alltid varit ett sätt att möta samhällets utmaningar. Idag står många utanför arbetsmarknaden. Att starta tillsammans i ett kooperativ kan göra det möjligt för den som länge varit utan jobb att komma i sysselsättning och till försörjning. Kooperativen som har som syfte att skapa arbete kallas “arbetsintegrerande sociala företag”. Göteborg har flest av dessa sociala företag i Sverige. Förutom rådgivning, entreprenörsutbildning, goda förebilder och ett bra nätverk, krävs engagerade och modiga tjänstemän i offentlig sektor. Priset, stora sociala företagsfrämjarpriset, syftar just till att uppmuntra extraordinära insatser från offentlig sektor. Coompanion och de sociala företagen i Göteborgsregionen utser tillsammans vinnaren. I år lät motiveringen så här:

“Socialkontoret i Angered har visat engagemang, uthållighet och nytänkande vad gäller att stödja sociala företag.
Engagerade anställda följer individer och företag i hela utvecklingen ­– från att uppmu
ntra individer att ”prova på” till engagemang för de nya sociala företagen.
Kontorets ledning är stöttande och tillåtande och har modiga och möjlighetssökande tjänstemän som starkt bidrar till människors möjligheter att få arbete och rehabilitering i nya och befintliga sociala företag.
Socialkontoret i Angered är ett gott exempel på hur en förvaltning samarbetar med den sociala ekonomins organisationer och bidrar till att mirakel sker.”

Priset delades ut på Stora Sociala Företagsdagen. Mer från den kan du läsa här!

Dela

%d bloggare gillar detta: