12 februari 2014

Vem får Stora Sociala Företagsfrämjarpriset i år? Dags att nominera!

Kooperation har alltid varit ett sätt att möta samhällets utmaningar. Idag står många utanför arbetsmarknaden. Att starta tillsammans i ett kooperativ kan göra det möjligt för den som länge varit utan jobb att få sysselsättning och försörjning.

Kooperativen som har som syfte att skapa arbete kallas “arbetsintegrerande sociala företag”. Göteborg har flest av dessa sociala företag i Sverige. Förutom rådgivning, entreprenörsutbildning, goda förebilder och ett bra nätverk, krävs engagerade och modiga tjänstemän i offentlig sektor.

Priset, Stora Sociala Företagsfrämjarpriset, syftar just till att uppmuntra extraordinära insatser från offentlig sektor. Coompanion och de sociala företagen i Göteborgsregionen utser tillsammans vinnaren.

 

Så här nominerar du!

Du kan nominera en enskild person, en arbetsgrupp eller en hel förvaltning! Skicka din nominering till goteborg (@)coompanion.se. senast 7 april 2014. Skriv i ämnesraden “Sociala företagsfrämjarpriset” och motivera varför just den här personen/gruppen/förvaltningen bör prisas.

Juryn består av Pernilla Svebo-Lindgren Vägen ut! kooperativen/Skoopi GR, Kinna Skoglund  Karriär-Kraft, Jan Ströhm GF Sak, en person från Coompanion och Kjell Madsen Utförarenheten på socialkontoret i Angered (förra årets pristagare).

 

Utförarenheten på socialkontoret i Angered prisades 2013IMG_6137

2013 års pristagare som valdes av en enig jury tog emot priset 14 maj på ett fullsatt Kronhus i Göteborg.

Motiveringen löd:

“Socialkontoret i Angered har visat engagemang, uthållighet och nytänkande vad gäller att stödja sociala företag.
Engagerade anställda följer individer och företag i hela utvecklingen ­– från att uppmu
ntra individer att ”prova på” till engagemang för de nya sociala företagen.
Kontorets ledning är stöttande och tillåtande och har modiga och möjlighetssökande tjänstemän som starkt bidrar till människors möjligheter att få arbete och rehabilitering i nya och befintliga sociala företag.
Socialkontoret i Angered är ett gott exempel på hur en förvaltning samarbetar med den sociala ekonomins organisationer och bidrar till att mirakel sker.”

Priset delades ut på Stora Sociala Företagsdagen. Mer från den kan du läsa här!

Dela

%d bloggare gillar detta: