15 maj 2014

KRAMI Göteborg – ett prisat samarbete

socftgframj2014

Christina Rosengren från Arbetsförmedlingen representerade KRAMI på Stora Sociala Företagsdagen. Här ska hon strax ta emot priset från juryns ordförande, Pär Olofsson Coompanion.

Kooperation har alltid varit ett sätt att möta samhällets utmaningar. Idag står många utanför arbetsmarknaden. Att starta tillsammans i ett kooperativ kan göra det möjligt för den som länge varit utan jobb att komma i sysselsättning och till försörjning. Kooperativen som har som syfte att skapa arbete kallas “arbetsintegrerande sociala företag”. Göteborg har flest av dessa sociala företag i Sverige. Förutom rådgivning, entreprenörsutbildning, goda förebilder och ett bra nätverk, krävs engagerade och modiga tjänstemän i offentlig sektor. Priset, stora sociala företagsfrämjarpriset, syftar just till att uppmuntra extraordinära insatser från offentlig sektor. Coompanion och de sociala företagen, representerade av sin intresseorganisation Skoopi GR, utser tillsammans vinnaren. I år lät motiveringen så här:

“KRAMI Göteborg har under 13 års tid deltagit i utvecklingsarbetet av de sociala företagen i Göteborg. Sociala entreprenörer vittnar om hur de möts av intresse, engagemang och gedigen handläggarkunskap utifrån samarbetet. Detta har bidragit till etableringen och utveckling av många sociala arbetskooperativ och därmed öppnat möjligheter till arbete och försörjning, även för den som stått långt ifrån arbetsmarknaden. Samarbetet inom KRAMI har resulterat i ett regeringsuppdrag som bland annat innebär att Göteborgsmodellen ska spridas till andra delar av landet.”

KRAMI är ett samarbete där Kriminalvården, Arbetsförmedlingen och Göteborgs Stad genom Social Resursförvaltning deltar.

Priset delades ut på ett fullsatt Stora Sociala Företagsdagen 14 maj, på Svenska Mässan.

Dela

%d bloggare gillar detta: