2 februari 2016

Åk på bussrundtur till Göteborgs sociala företag 2 februari

drunken-duck-bus-2400px

I Göteborg finns många arbetsintegrerande sociala företag. Häng med oss och hälsa på dem. Funderar ni på att starta ett socialt företag? Gör den ihop med tänkbara samarbetspartners (framgångrika sociala företag är alltid startade i samarbete) och kom hem full av inspiration!

Fika och lunch (som intas på sociala företag) ingår, och du kommer att få massor av inspiration.

Preliminär färdplan (antalet besök kommer att kvarstå men det kan bli justeringar av vilka företag vi besöker)

8:30 Introduktion och fika på Coompanion, Packhusplatsen 2
9:45 Icko Clean, loksanering
11:00 Mamas Retro
12:15 Lunch på Café Tellus
13:45 Klippans hunddagis
15:00 Kajskjul 46
16:15 Avslutning

 

Sociala företag driver affärsverksamhet med främsta syfte att skapa jobb till personer som stått utanför arbetsmarknaden en längre tid. Företagen drivs ofta i organisationsformen ekonomisk förening som är den kooperativa företagsformen.

Andra kännetecken är att överskott återinvesteras i verksamheten och att medarbetarna har ett stort inflytande över företaget.

Anmälan och mer information: Kontakta Ebba Westerberg, 031-704 38 23

Coompanion är företagsutvecklare för kooperativa företag. Vi finns i varje län. Vårt syfte är att främja människors möjligheter att starta och driva demokratiskt ägda verksamheter ihop. Syftet med bussrundturen är att inspirera till kooperativ som en väg in på arbetsmarknaden och om detta är något ni vill gå vidare med vet Coompanion hur detta kan ske.

Ladda ned en inbjudan i pdf här!

Rundtur_vår_2016

 

 

Dela

%d bloggare gillar detta: