18 februari 2016

Cirkulär ekonomi och hållbara affärsmodeller

joachim_keim_039 Intresset för hur företag agerar vad gäller hänsyn till sin omvärld både miljömässigt och socialt har ökat både från företagen själva och omvärlden. Kooperativ startas inte sällan med en ambition att prestera bättre i de här avseendena än andra företag.

Det handlar inte om att göra socialt och miljömässigt ansvar till något som ligger vid sidan av den ordinarie verksamheten, utan om hur våra ekonomiska aktiviteter sker på ett sätt som kanske till och med lämnar världen lite bättre än vad det var före. Ändliga resurser har tagits om hand och kommit in i kretsloppet, utanförskapet minskat eller vi har kunnat samordna resurser som minskar konsumtionen.

Men även om många har den här ambitionen i sitt företagande kan det vara bra att få en puff i rätt riktning för att öka farten. Vi vill visa att det kan löna sig både för det egna samvetet och för plånboken att intensifiera hållbarhetsarbetet och vilka de första stegen kan vara.

AIMG_8314li Tabrizi och Joachim Keim är företagsutvecklare på Coompanion och med stort intresse för cirkulär ekonomi. Målet med eftermiddagen är att du ska ha en klar idé om hur just din organisation kan ta nästa steg till en mer hållbar affärsmodell.

Tid: 18 februari kl 16:00-19:00

Plats: På Coompanion, Packhusplatsen 2.

Mer information: Skicka e-post till Joachim Keim eller ring honom på 0703-02 33 65

Pris: 250 kr om din organisation är medlem i Coompanion Göteborgsregionen och 500 kr för övriga (exklusive moms)

Anmäl dig här senast 17 februari!

 

Dela

%d bloggare gillar detta: