18 januari 2017

Nominera till Årets kooperativ 2017!

Kooperativ kan nomineras av sig själva och av andra. Nomineringen ska vara Coompanion Göteborgsregionen tillhanda senast tisdagen den 28:e mars. Kooperativ som nominerar sig själva ska skicka in senaste årsredovisningen. Nominera här!

 

Vad utmärker Årets kooperativ?

 

Juryn för årets kooperativ

Juryn består av företrädare för näringslivs- och nyföretagarorganisationer, representant för föregående års vinnare och en från Coompanion.

 

Vad får Årets kooperativ i Göteborgsregionen?

Det kooperativ som utses till Årets kooperativ i Göteborgsregionen, får välja på en prissumma, 12 000 kr, eller en dags skräddarsydd konsultinsats fritt ur vårt utbud. Det kan handla om grupputveckling, marknadsföring, styrelse och föreningskunskap, projektledning, stöd vid projektskrivning, finansieringsfrågor eller annan affärsutveckling.

 

Kooperativet har chans att ta hem utmärkelsen nationellt

Årets kooperativ i Göteborgsregionen kommer att vara regionens nominering till Årets kooperativ Sverige 2017, en utmärkelse som delas ut hösten 2017. Sedan utmärkelsen funnits nationellt 2007 har kooperativ från Göteborgsregionen blivit bästa kooperativ i Sverige tre gånger. De kooperativ från vår regionen som vunnit nationellt är Fröja från Stenungsund Camino och den kooperativa hyresrättsföreningen BiG.

Årets kooperativ i Göteborgsregionen kommer att motta sitt pris i samband med Coompanions årsstämma 26 april.

 

Årets kooperativ 2016 var ABIS

Motiveringen löd:

Genom sitt engagemang och frivilligarbete möter kooperativet en högaktuell samhällsutmaning. Modellen, som innebär att flyktingar direkt får arbete och möjlighet till lyckosam etablering, har stora möjligheter till spridning.
Förutom de livsavgörande resultat som kooperativet åstadkommer, blir anställda delaktiga i företaget och i en social gemenskap.
ABIS Arbetskooperativet Solidaritet är ett fint exempel på hur den kooperativa affärsmodellen både bidrar till ekonomisk utveckling och förändrar världen.

Tidigare pristagare

Nominera till årets kooperativ 2017 senast 28 mars här!

Dela

%d bloggare gillar detta: