13 oktober 2017

1000-jobb sprids i Europa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I onsdags, den 11 oktober 2017, anordnades av “The Group of the Party of European Socialists” (PES Group) ett internationellt seminarium i Bryssel. PES Group är en politisk grupp som samlar socialdemokratiska, socialistiska, arbetande och progressiva representanter från lokala och regionala myndigheter i EU .

I workshopen under PES-seminariet deltog beslutsfattare, experter, utövare och andra intressenter för social integration. Det argumenterades för bland annat en stark budget inom sociala investeringar. Det svenska projektet i Göteborg – 1000-jobb som drivs av Coompanion i samarbete med flera sociala företag – var det enda projektet som presenterades som exempel från praktiken.

– Budskapet och det vi förmedlade var vikten av att skapa bättre förutsättningar för att sociala företag ska ta plats och ha en tydlig roll när det gäller arbetsmarknadsintegration. Samverkan med den offentliga sektorn, näringslivet och bland de sociala företagen är nyckeln här. Detta förutsätter tydlighet, ett strukturerat arbetssätt och enhetlig kommunikation, säger Diana Ghinea, projektledare för 1000-jobb.

Klicka här för att ta del av bilder under seminariet

 

 

Dela

%d bloggare gillar detta: