Kommunikatör till Coompanion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coompanion är företagsrådgivaren för samhällsentreprenörer och de människor som vill starta företag tillsammans. Vi verkar för att människor ska förverkliga sina idéer genom att starta företag tillsammans – gärna i kooperativ form.

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning för tillsammansföretagare.

Vi stödjer kooperativa och sociala företag genom kompetensutveckling, konsulttjänster och utvecklingsprojekt. I alla våra projekt stöttar vi det sociala entreprenörskapet för att Västsverige skall bli en hållbarare region.

I Göteborg är vi 15 anställda. Vi är drygt 100 kollegor på 24 andra Coompanionkontor runt om i landet. Vårt arbete präglas av engagemang, stor frihet och stort ansvar. Läs mer om oss på goteborgsregionen.coompanion.se

 

Vi söker dig som gillar utmaningar, är utvecklingsorienterad med stort eget driv och har vana av att jobba i en dynamisk miljö där det är många bollar i luften. Förutom vår egen kommunikation stöttar vi även Mikrofonden Väst och Social Trade, verksamheter som startat för att främja ett entreprenörskap som svarar mot samhälleliga utmaningar och leder till fler anställda i kooperativa företag.

Du kommer att ansvara för både vår egen kommunikation och för våra projekt. Det innebär en bred mix av arbetsuppgifter; allt från att planera och producera nyhetsbrev, inlägg i social media, koordinera och administrera utbildningar, till eget layoutarbete, medverkan i utvecklingsprojekt eller kreera events. Som kommunikatör har du ett nära samarbete med andra aktörer och andra Coompanion kontor. Du har strategiskt ansvar och stora möjligheter att påverka dina arbetsuppgifter.

 

Vi söker dig som

– har relevant högskole- eller IHM-utbildning. Du har ca 5 års erfarenhet med kreativ förmåga och kan att växla mellan detaljer och helikopterperspektiv.
– är kreativ, nyfiken och driftig, tycker om högt tempo och har ett driv att lyckas.

– har förmåga att presentera analyser på ett enkelt och pedagogiskt sätt och du har fokus på att ständigt utveckla och förbättra.

– har erfarenhet av verktyg och plattformar som WordPress, Indesign, Photoshop och Google Adwords men har även koll på utvecklingen och intresse av att utveckla användning av befintliga och nya verktyg som stödjer arbetet mot uppsatta mål.

– har erfarenhet av strategiskt arbete kring kommunikation.

– har erfarenhet av varumärkesbygge och relationer till olika målgrupper.

 

Vi kommer att ta stora kliv i att digitalisera vår kundkommunikation, ett arbete som du kommer utveckla. Därför är du bekant med begrep som till exempel social selling, inbound marketing och konvertering.

Som kommunikatör kommer du förutom att driva vår digitala kommunikation och ta fram print även att representera Coompanion på mässor, kundevenemang och liknande situationer.

Din pedagogiska förmåga kommer till nytta i att kompetensutveckla dina kollegor och projektmedarbetare i kommunikation.

Som person har du god samarbetsförmåga, är initiativrik och redo för att förvalta existerande kommunikationsverktyg såväl som uppmärksamma utvecklingsmöjligheter. Du är en god relationsbyggare, och för att lyckas i rollen är du strukturerad och har förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är också bra på att driva arbetet mot uppsatta mål och avsluta de projekt du påbörjar. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som också ger dig trygghet i offentliga sammanhang där du representerar och marknadsför Coompanion Göteborgsregionen.

Du är självgående, ansvarsfull och noggrann. Du har lätt för att kommunicera och du delar våra värderingar om att ekonomiska verksamheter med fördel drivs och ägs demokratiskt. Du har lätt för att samarbeta med andra, är rak och tydlig och starkt utvecklings motiverad. Du är förändringsbenägen, positiv och inte är rädd för att ta i där det behövs.

Du är en utpräglad teamspelare där prestigelöshet, engagemang, samarbete och lyhördhet är en självklarhet. Det är viktigt att du kan motivera både dina kollegor och dig själv då du i tjänsten arbetar självständigt. Erfarenhet är ett krav och vi fäster också stor vikt vid dina personliga egenskaper, din motivation och drivkraft.

 

Placeringsort: Göteborg

Omfattning: Heltid

Information och ansökan

Ansöker gör du via mail snarast då vi tillämpar löpande urval och intervjuer: goteborg@coompanion.se

Mer information kan du få genom vår verksamhetsledare Naana Rench Tfn 0709-80 20 35

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, samt försäljare av ytterligare platsannonser.