Utbildning 15 mars: Så möter ni lagkraven i GDPR, Dataskyddsförordningen

Den 25 maj 2018 träder GDPR, ett nytt regelverk för personuppgifter, i kraft. GDPR (Dataskyddsförordningen) ersätter personuppgiftslagen och kommer innebära en rad ökade krav på verksamheters behandling av personuppgiftsdata, även för den ideella och kooperativa sektorn. Hanterar ni personuppgifter, t ex rörande anställda, kunder och medlemmar, i er verksamhet så behöver ni känna till de nya reglerna och vilka justeringar ni kan behöva göra i hanteringen av personuppgifter.

När?

Torsdag 15 mars 2018, klockan 16:00 – 19:00

Var?

YESBOX, Gamlestadens Fabriker, hus B13, Gamlestadsvägen 2b, Göteborg

Spårvagn 4, 7, 9 eller 11 från Centralen till Gamlestaden tar 6 minuter. 

Program

  • Introduktion Naana Rench, verksamhetsledare Coompanion Göteborg
  • Vad är GDPR? Vad är syftet med GDPR?
  • Vad är personuppgift/känslig personuppgift?
  • Vad får vi registrera och hur länge?
  • Vilken informationsplikt har jag mot kunder/anställda?
  • Vem omfattas av GDPR?
  • Hur går jag tillväga för att uppfylla GDPR?
  • Dataskyddsombud
  • Personuppgiftsbiträden
  • Vad händer om jag inte följer GDPR?
  • Möjlighet att ställa frågor 

Föreläsare: Louise Edqvist Lendefors, jur kand, LaSSe Brukarstödcenter

Under paus kl 17.00 serveras matiga, vegetariska mackor från Lärjeåns kafé & trädgårdar

Kostnad: Kursavgift 1000 kr + moms, inklusive moms 1250 kr. Företrädare för medlemsföretag i Coompanion betalar 500 kr + moms. Kostnaden faktureras, se anmälan nedan. Ladda ner inbjudan här.

Välkommen att anmäla dig här!

Vid frågor och ev. specialkost kontakta: Eva.Ternegren@coompanion.se, tel 070 5363292

Utbildningen är ett samarrangemang mellan Coompanion Göteborg och Lasse Brukarstödcenter.

%d bloggare gillar detta: