Utbildning 15 mars: Så möter ni lagkraven i GDPR, Dataskyddsförordningen

I maj 2018 träder GDPR, ett nytt regelverk för personuppgifter, i kraft. GDPR ersätter personuppgiftslagen och kommer innebära en rad ökade krav på verksamheters behandling av personuppgiftsdata, även för den ideella och kooperativa sektornDet är viktigt att förbereda sig för vad den nya lagen kräver. Utbildningen är ett samarrangemang mellan Coompanion Göteborg och Lasse brukarstödscenter.

När?

Torsdag 15 mars 2018, klockan 16:00 – 19:00

Var?

YESBOX, Gamlestadens Fabriker, hus B13, Gamlestadsvägen 2b, Göteborg

Spårvagn 4, 7, 9 eller 11 från Centralen till Gamlestaden tar 6 minuter. 

Program

  • Introduktion Naana Rench, verksamhetsledare Coompanion Göteborg
  • Vad är GDPR? Vad är syftet med GDPR?
  • Vad är personuppgift/känslig personuppgift?
  • Vad får vi registrera och hur länge?
  • Vilken informationsplikt har jag mot kunder/anställda?
  • Vem omfattas av GDPR?
  • Hur går jag tillväga för att uppfylla GDPR?
  • Dataskyddsombud
  • Personuppgiftsbiträden
  • Vad händer om jag inte följer GDPR?
  • Möjlighet att ställa frågor 

Föreläsare: Louise Edqvist Lendefors, jur kand, LaSSe Brukarstödscenter

Under paus kl 17.00 serveras matiga, vegetariska mackor från Lärjeåns kafé & trädgårdar

Kostnad: Kursavgift 1000 kr + moms, inklusive moms 1250 kr. Företrädare för medlemsföretag i Coompanion betalar 500 kr + moms. Kostnaden faktureras, se anmälan nedan. Ladda ner inbjudan här.

Välkommen att anmäla dig här!

Vid frågor och ev. specialkost kontakta: Eva.Ternegren@coompanion.se, tel 070 5363292

 

I samarbete med: