Fråga juristen om GDPR

Hur påverkas ditt företag av GDPR?

I höst har du chansen att lära dig mer om den nya datalagstiftningen under två tillfällen. Vår jurist Louise Edqvist Lendefors leder utbildningar i GDPR.

Pris: 1000 kr
För Coompanions medlemmar: 500 kr
(Alla priser är exkl. moms)

 

6 september kl. 16-19 – YESBOX

En kurs för dig som vill öka dina kunskaper om GDPR och dataskyddsfrågor, som omfattas av de nya reglerna eller är osäker på om du gör det. Även de som tidigare gått grundkurs i GDPR men som känner att de behöver en repetition är välkomna!

Anmäl dig här.

I den här grundutbildningen går vi bland annat igenom:

  • Vad är en personuppgift?
  • Vad är en känslig personuppgift?
  • Behöver jag utse ett dataskyddsombud?
  • När får personuppgifter samlas in? Och får jag göra det för olika ändamål på samma gång?
  • Hur länge får jag spara uppgifter?
  • Vad händer om jag inte följer GDPR?
  • Vad gäller mot mina anställda?
  • Vad är skillnaden på personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde?
  • Hur fungerar personuppgiftsbiträdesavtal?
  • Vad är en personuppgiftsincident?
  • Vad har datainspektionen för roll?

 

3 oktober kl. 16-19 – YESBOX

När dataskyddslagen och GDPR nu trätt i kraft har det säkert kommit upp flera frågor som relaterar till GDPR, även om ni har vidtagit de åtgärder som krävs enlig lag.

Anmäl dig här.

I den här kursen går vi bland annat igenom:

  • De olika processerna i verksamheter
  • Dataskyddsombudets roll
  • Policys
  • Rutiner
  • Information till anställda
  • Anhöriglista ( ICE)
  • Vad gör jag om det inträffar en personuppgiftsincident?
  • Kravet på tillgänglig information

 

Hitta till Yesbox

 

Fråga vår jurist!

fråga juristen om gdprUtbildningarna hålls av Louise Edqvist Lendefors, jurist på Coompanion Göteborgsregionen. Har du några andra juridiska frågor? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig!
Läs mer

%d bloggare gillar detta: