Mamas Retro Gårdsten

Antal platser: 4

mamas-retro-gardstenMamas Retro är ett arbetsintegrerande socialt företag som säljer barnkläder, mammakläder, leksaker och barnartiklar. Mamas finns på två ställen i Göteborg. Mamas Retro i Gårdsten har utvidgat med ytterligare en lokal och kommer flytta över sin secondhandbutik från Kaneltorget till en större lokal i Gårdstens centrum. Det kommer även starta ett skrädderi/syateljé under vintern 2016.

Mamas Retro drivs som ett socialt företag med syfte att erbjuda vägar till empowerment, utbildning och meningsfullt arbete för deltagarna.

Vi söker dig som har varit borta från arbetslivet under en längre tid och tycker om att arbeta med människor. Arbetsuppgifterna handlar om att ta hand kunder och sköta butiken, tvätta, stryka och sortera kläder.

I syateljén får deltagare möjlighet att lära sig sömnad och möbelrenovering. Vi erbjuder sykurs till de som är intresserade. Det kommer även finnas möjlighet att lära sig mer om entreprenörskap och hur man driver en fristående affärsverksamhet.

Det kommer finnas möjlighet att praktisera på Forum Skill´s övriga verksamheter för att få ökad förståelse för Forum Skill´s värdegrund och arbetssätt. Forum Skill söker personer som tycker om att arbeta med människor (kanske har erfarenhet från vård och omsorg) eller har intresse av detta.

Forum SKILL är en resursorganisation, som med mänskliga rättigheter som utgångspunkt, driver flera olika projekt och verksamheter som föreläsningar och metodmaterial inom områden som exempelvis socialt företagande, arbetsmiljö, sexualitet och funktionalitet.

Kontakta Jessica Dahlström för vägen in i projektet för deltagare!