Utmärkelsen Årets kooperativ

Årets kooperativ kan den verksamhet bli som gör nytta för sina medlemmar och tillför sin omvärld ett mervärde som kan gälla miljövinster, social trygghet eller på annat sätt utmärker sig som en ansvarstagande ekonomisk verksamhet. 
Årets kooperativ har naturligtvis ordning på sin ekonomi och fungerar demokratiskt. 
Årets kooperativ slår sig inte till ro utan arbetar hela tiden för att förstärka dessa delar, från medlemsnytta till framgångsrik ekonomisk verksamhet och samhällsansvar.
Det kooperativ som utses till Årets kooperativ i Göteborgsregionen, får välja på en prissumma eller en dags skräddarsydd konsultinsats fritt ur vårt utbud. Det kan handla om grupputveckling, marknadsföring, styrelse och föreningskunskap, projektledning, stöd vid projektskrivning, finansieringsfrågor eller annan affärsutveckling. Årets kooperativ i Göteborgsregionen är också vår nominering till Årets kooperativ Sverige.

froja

Årets Kooperativ 2013 var Fröja

De gick vidare och tog hem utmärkelsen även på Sverige-nivå.

När kooperativet Fröja gör ett överskott blir det till ännu bättre vård för regionens medborgare. Överskottet investeras tillbaka in i verksamheten och blir till kompetensutveckling och  nya mottagningar

 

Tidigare pristagare