Nominera till Årets kooperativ

Kooperativ kan nomineras av sig själva och av andra. Nomineringen ska vara Coompanion Göteborgsregionen tillhanda senast den 28:e mars. Kooperativ som nominerar sig själva ska skicka in senaste årsredovisningen. Nominera här!

 

Vad utmärker Årets kooperativ?

  • Årets kooperativ kan den verksamhet bli som gör nytta för sina medlemmar och tillför sin omvärld ett mervärde som kan gälla miljövinster, social trygghet eller på annat sätt utmärker sig som en ansvarstagande ekonomisk verksamhet.
  • Årets kooperativ har naturligtvis ordning på sin ekonomi och fungerar demokratiskt.
  • Årets kooperativ slår sig inte till ro utan arbetar hela tiden för att förstärka dessa delar, från medlemsnytta till framgångsrik ekonomisk verksamhet och samhällsansvar.

 

Juryn för årets kooperativ

Juryn består av företrädare för näringslivs- och nyföretagarorganisationer, representant för föregående års vinnare och en från Coompanion.

 

Vad får Årets kooperativ i Göteborgsregionen?

Det kooperativ som utses till Årets kooperativ i Göteborgsregionen, får välja på en prissumma, 12 000 kr, eller en dags skräddarsydd konsultinsats fritt ur vårt utbud. Det kan handla om grupputveckling, marknadsföring, styrelse och föreningskunskap, projektledning, stöd vid projektskrivning, finansieringsfrågor eller annan affärsutveckling.

 

Kooperativet har chans att ta hem utmärkelsen nationellt

Årets kooperativ i Göteborgsregionen kommer att vara regionens nominering till Årets kooperativ Sverige, en utmärkelse som delas ut under hösten. Sedan utmärkelsen funnits nationellt 2007 har kooperativ från Göteborgsregionen blivit bästa kooperativ i Sverige tre gånger. De kooperativ från vår regionen som vunnit nationellt är Fröja från Stenungsund Camino och den kooperativa hyresrättsföreningen BiG.

Årets kooperativ i Göteborgsregionen kommer att motta sitt pris i samband med Coompanions årsstämma 23 april 2018.

 

Årets kooperativ 2017 var Kooperativ handel Fram

 

– Kooperativ handel Fram står för gediget och gott affärsmannaskap i kombination med tydligt fokus på människan och naturen i samklang. Även om de funnits bland oss göteborgare i så många år har de lyckats att alltid hålla sig trendiga och attraktiva på marknaden. De är en stolthet för staden och en värdig vinnare till årets pris, säger Patrik Andersson, juryordförande för Årets kooperativ 2017 och VD på Business Region Göteborg.

Motiveringen löd: “Med näsa för goda och smakfulla affärer är detta kooperativ hetare än någonsin. Trots stor konkurrens från matvarukedjor ligger de fortfarande i täten när det gäller att förse göteborgarna med ekologiska alternativ i matkassen. FRAM- ekolivs är ett fint exempel på hur den kooperativa affärsmodellen bidrar till ekonomisk utveckling, och förändrar världen.”

 

Årets kooperativ 2016 var ABIS

Motiveringen löd:

Genom sitt engagemang och frivilligarbete möter kooperativet en högaktuell samhällsutmaning. Modellen, som innebär att flyktingar direkt får arbete och möjlighet till lyckosam etablering, har stora möjligheter till spridning.
Förutom de livsavgörande resultat som kooperativet åstadkommer, blir anställda delaktiga i företaget och i en social gemenskap.
ABIS Arbetskooperativet Solidaritet är ett fint exempel på hur den kooperativa affärsmodellen både bidrar till ekonomisk utveckling och förändrar världen.

Tidigare pristagare

Nominera till årets kooperativ 2017 senast 28 mars här!