projekt

Vi vill stärka kooperativen och de sociala företagens roll i vår region. Därför arbetar vi med flera projekt i Göteborgsregionen, tillsammans med företag, myndigheter och andra partners.

Läs mer om hur vi arbetar med projekt

DIVERCITY

divercityEn byggemenskap är en grupp människor som tillsammans planerar, låter bygga och senare använder en byggnad. I projektet DIVERCITY samverkar 19 organisationer med att bana väg för fler byggemenskaper i Sverige.
Läs mer

 

Stadslandet

stadslandetMed sitt läge mellan stad och landsbygd kan Göteborgs norra stadsdelar ses som framtidsområden för innovativ stadsutveckling. I det EU-finansierade projektet Stadslandet Göteborg möts stad och land i innovation och affärsutveckling kring livsmedel, turism, logistik och gröna näringar.
Läs mer

 

Convoy Väst

convoy västProjektet Convoy Väst ger människor chansen att utveckla sin affärsidé tills de är redo att dra igång sitt egna företag. Som egenanställd kan man i lugn och ro testa och marknadsföra sina idéer, hitta kunder och lära sig mer om att driva företag – utan att starta företag!
Läs mer

Kraftfullt ekosystem för sociala företag i Västra Götaland

Sociala företag bidrar till ett hållbart samhälle! Tillsammans med Västra Götalandsregionen ska vi öka den sociala hållbarheten i regionen genom mer sociala innovationer och fler företag. Projektet ska vidga företagens marknad genom riktad upphandling, ge dem verktyg för att öka försäljningen och utveckla ett ekosystem för social innovation.

 

EXPRESS

expressMed vårt nya utbytesprojekt vill vi skapa nya möjligheter för unga migranter och flyktingar att starta och driva företag. Det gör vi genom att dela erfarenheter tillsammans med partners i Italien, Spanien, Grekland, Belgien, Frankrike och Tyskland. EXPRESS är ett projekt inom EU-programmet Erasmus+.

ASF Akademin

Det nya projektet ASF Akademin utbildar företag runt om i landet för att arbetsträningen ska bli ännu bättre och kvalitetssäkrad. Projektet utbildar även ledare i företagen för att kunna möta de unika förutsättningar som finns i just sociala företag.
Läs mer

 

Sharing Cities

sharing citiesSharing Cities Sweden ska sätta Sverige på kartan som ett land som aktivt arbetar med delningsekonomi i stora städer. Projektet ska utveckla världsledande testbäddar för sharing economy i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå.
Läs mer

Tidigare projekt

1000 Jobb – Grundsteget

1000 JobbVår vision: 2020 ska det finnas minst 1000 anställda i sociala företag i Göteborgsregionen. Projektet ska  skapa tillväxt i befintliga sociala, starta nya företag och höja kunskapen om socialt företagande hos myndigheter.
Läs mer

 

Fler Arbetsintegrerade Företag i Västra Götaland!

fafEtt projekt som genomförs i samverkan mellan Västra Götalandsregionen och fyra Coompanion-kontor. Projektet ska bidra till att fler människor inkluderas på arbetsmarknaden genom arbetsintegrerade sociala företag (ASF).
Läs mer

Collaborative Financial Readiness

collÄr ni ett socialt företag? Växla upp er samhällsnytta – vi gör er redo för en investering!

Läs mer

Varför jobbar Coompanion med projekt?

I slutändan ska vår projektverksamhet gynna våra medlemmar och företagen i Göteborgsregionen. I projekten vässar vi vår kompetens till vår företagsrådgivning och testar nya idéer.

diana

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer!

Diana Ghinea, utvecklingsstrateg
diana.ghinea@coompanion.se
0733-75 62 05