Arbetslös? Vi rekryterar!

Morgans Shoeshine söker kollegor
Morgans Shoeshine söker kollegor

1. Företag inom Sfinx som söker kollegor

  • Ett café som också sysslar med catering
  • Ett skoputsföretag
  • En secondhand-verksamhet
  • Ett möbelrenoverings- /”shabby elegance”-företag
    Sara Isaksson, projektledare för sociala företagsinkubatorn Sfinx
    Sara Isaksson, projektledare Sfinx

 

Är du intresserad av något av dessa företag? Kom till ett informationsmöte på inkubatorn så får du veta mer. Nästa informationsmöte är 4 oktober kl 11-12.

Ladda ned information om de fyra företagsidéerna och informationsmötet här!

Sfinx är Västsveriges första inkubator för socialt företagande. Där har vi samlat flera olika idéer, all hjälp som behövs och dina blivande kollegor på ett och samma ställe Läs mer om inkubatorn Sfinx här!

 

2. Starta socialt företag inom företagsservice, second hand affär och ett boende

Jerker Halling
Jerker Halling, ansvarig för utbildning socialt företagnde

Till den här utbildningen söker vi dig som är intresserad av att vara med och starta ett företag som ska sälja servicetjänster till företag vid köpcenter, en second hand affär och ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Det kan handla om fastighetsskötsel, skötsel av grönytor, transporter eller annat som företagen vill ha. För att söka till denna utbildning/företagsstart ska du vara inskriven på Arbetsförmedlingen. Tidigt i höst anordnas flera informationsträffar om utbildningen.

Är du intresserad av detta företag? Kontakta Jerker Halling, telefon 0705-22 35 65!
Läs mer om utbildningen och när informationsträffarna är här!

Oavsett om du är intresserad ettan eller tvåan kommer du att få utbildning och hjälp att starta under trygga former, tillsammans med andra.  Du kommer att ha nära kontakt med karriärstödjare, mentor, hälsopedagog och utbildare.

 

Vad är ett socialt företag?

(Arbetsintegrerande) sociala företag har som mål att skapa jobb till den som inte har arbete. Sociala företag måste precis som andra företag tjäna pengar men vinsten som skapas går tillbaka till företaget och blir till fler jobb eller annat som behövs i företaget. De som arbetar i företaget och som är med och äger det bestämmer hur vinsten ska användas och om hur företaget ska utvecklas. Ett socialt företag är alltså också fristående från offentlig sektor. Här kan du läsa mer om vad sociala företag är!

 

Företagsutvecklaren för sociala företag och andra demokratiskt ägda företag

Coompanions arbete med sociala företag!