Socialt företagande öppnar nya vägar till arbete

Vad är ett socialt företag?

(Arbetsintegrerande) sociala företag har som mål att skapa jobb till den som inte har arbete. Sociala företag måste precis som andra företag tjäna pengar men vinsten som skapas går tillbaka till företaget och blir till fler jobb eller annat som behövs i företaget. De som arbetar i företaget och som är med och äger det bestämmer hur vinsten ska användas och om hur företaget ska utvecklas. Ett socialt företag är alltså också fristående från offentlig sektor. Här kan du läsa mer om vad sociala företag är!

Är socialt företagande din väg till arbete?

Vi söker personer till flera sociala företag.  Är du arbetslös eller sjukskriven?  Hos oss får du tillsammans med andra utveckla ett socialt företag. Vi börjar med att träffa intresserade vid ett informationsmöte. På respektive “annons” nedan kan du se aktuella datum och de två olika platserna som mötena hålls på.

platsannons_casa_fastighet_sfinx  platsannons_tellus_sfinx2 platsannons_sfinx_morgan7
platsannons_sfinx_remade2  platsannons_sfinx_secondhand4  platsannons_boendepersonal
 platsannons_secondhand_casa

 

 

Den sociala företagsinkubatorn Sfinx

Sfinx är en plats där vi samlat allt stöd som behövs (mentor, coach, lokal, internet, kollegor, hälsopedagog mm) för att gå från arbetslöshet till att starta företag tillsammans. Läs mer om Sfinx här!

 

CASA (Care And Share Associates)

CASA är ett socialt företag med flera verksamhetsgrenar. CASA har redan idag kunder, t ex inom hemtjänst och hushållsnära tjänster. Om man vill börja i CASA börjar man med en arbetsmarknadsutbildning på 40 veckor under vilken man också planerar sitt företagande och praktiserar.

Här är ett informationsblad om CASA och utbildningen!

 

Företagsutvecklaren för sociala företag och andra demokratiskt ägda företag

Coompanions arbete med sociala företag!

Vi söker personer till flera sociala företag.  Är du arbetslös eller sjukskriven? Eller du kanske har en funktionsnedsättning som gjort det svårt att hitta ett arbete? Hos oss får du tillsammans med andra utveckla ett socialt företag.
Vi har två olika sätt att hjälpa dig! Den första är den sociala företagsinkubatorn Sfinx och den andra är arbetsmarknadsutbildningen “att starta sociala företag” (företagsservice). Båda kombinerar utbildning och stöd med start av ett socialt företag som du är med och formar. Vad du väljer beror på vad du är intresserad av och hur din situation ser ut idag (t ex om du är arbetslös eller sjukskriven).