Stora sociala företagsdagen 2014

bildÅterigen blev det fullsatt på Stora Sociala Företagsdagen. Tack vare att Svenska Mässan subventionerade lokalhyran var det ändå möjligt att ta emot dubbelt så många jämfört med förra året. Vi vill därför rikta ett särskilt varmt tack till Mässan.

vykort_socftgdag2014

 

Det här är sociala företag – film

Karriär-Kraft Film och Media har gjort en film som presenterar sociala företag i Göteborg.

Coompanions YouTube-kanal hittar du alla filmer som visades på Stora Sociala Företagsdagen. Här finns bland annat filmer om vad politikerna tycker om sociala företag.

filmsocftg

 

DEM tipsar sina kunder om sociala företag

Annika Axelsson från DEM Collective berättade om att de låter sina kunder välja mellan två bra tryckerier, där ett är ett socialt företag, och i 99 % väljer kunderna att ha ett socialt företag som leverantör. I det här fallet är det Kajskjul 46 som är tryckeriet.

IMG_8799

 

 

Utställningshallen blommade!

IMG_8840 IMG_8848   IMG_8837 IMG_8854 IMG_8861 IMG_8858 IMG_8902 IMG_8931 IMG_9196

 

 

Improverket bjöd på improteater

 

IMG_9128 IMG_9132

 

 

Barbara Sadowska från Polska Barka inspirerade!

IMG_9095

 

Hög engagemangsnivå i workshopen

IMG_9048 IMG_9152 IMG_9153 IMG_9157 IMG_9159 IMG_9160 IMG_9163 IMG_9164

 

Ämnena för grupperna var hjärtefrågor som någon tagit initiativ till att disktuera.  Grupperna var bl a Finansiering, Offentlig upphandling, Samarbete mellan sociala företag och andra företag, karriärstödsmodeller, fler modeller för den som står närmare arbetsmarknaden. Här är en länk här till de sammanfattningar på blädderblock som varje grupp gjorde!

 

 

socftgframj2014Stora sociala företagsfrämjarpriset delades ut

“Till en organisation som på ett banbrytande sätt visar att ett nära samarbete mellan myndigheter och de sociala företagen resulterar i att fler människor erbjuds karriärvägar och får framtidstro.

Motiveringen fortsätter:
“KRAMI Göteborg har under 13 års tid deltagit i utvecklingsarbetet av de sociala företagen i Göteborg. Sociala entreprenörer vittnar om hur de möts av intresse, engagemang och gedigen handläggarkunskap utifrån samarbetet. Detta har bidragit till etablering och utveckling av många sociala arbetskooperativ och därmed öppnat möjligheter för personer att komma in i arbete, försörjing och gemenskap. Samarbetet inom KRAMI har resulterat i ett regeringsuppdrag som bland annat innebär att Göteborgsmodellen ska spridas till andra delar av landet.”

Läs pressmeddelandet om priset här!

 

 

 

 

Expertpanelen tyckte att visionen 1000 jobb i sociala företag kunde bli ännu fler…

IMG_9219

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_9262

Slutligen tackade vi alla utställande kooperatörer som varje dag kämpar hårt i sina verksamheter med en blomma

Mer bilder från arrangemanget hittar du här!

 

 

 

 

Karriär-Kraft-kooperativet Film och Media hade gjort en film inför eventet. Se den här!